Kaas "talagani" - Apostolou - 200 gr
search
  • Kaas "talagani" - Apostolou - 200 gr

Kaas "talagani" - Apostolou - 200 gr

€ 4,65 Inclusief belasting

Talagani kaasplakken - 200g - Apostolou Griekse Talagani-kaas wordt vaak vergeleken met de Cypriotische Halloumi, maar Talagani heeft een zachtere en romiger textuur in de mond met een delicate en subtiele muntsmaak. 

De smaak kan verder worden versterkt door het voor het koken in olijfolie en kruiden te marineren. 

Ideaal gegrild of gebakken zoals saganaki. Het kookt zonder te smelten!

Gewicht: 200gr (2 plakjes 100gr)

  Veilige betaling

Eenvoudig en snel

  Snelle expeditie

2 tot 3 werkdagen in België

  Gratis levering

Onder bepaalde voorwaarden

TALAGANI is een unieke kaas met een eigen karakter die tot nu toe 3 prijzen heeft gewonnen in nationale en internationale wedstrijden.

Beroemde chef-koks zijn er dol op en zijn te vinden op de menu's van een groeiend aantal restaurants in het hele land. Producent dhr. Apostolou koos zijn naam, wat de traditionele wintermantel van Griekse herders betekent.

Talagani is een traditionele, handgemaakte grillkaas die uitsluitend wordt geproduceerd met schapenmelk. Hoewel het geweldig is om te grillen, kan het ook op een aantal creatieve manieren worden gekookt.

Het behoudt zijn karakteristieke sterke en volle smaak en aroma met een vleugje groene munt wanneer het wordt gekookt op een grill of pan met antiaanbaklaag.

Nog indrukwekkender, het kookt zonder te smelten, wat resulteert in een zachte, taaie textuur met intacte vorm.

Gerookte talagani is dezelfde kaas die gedurende 7 uur wordt gerookt met natuurlijke beukenrook die een rijke rooksmaak krijgt. Talagani kookt snel en gemakkelijk en kan perfect op zichzelf worden gegeten als bijgerecht bij ouzo of raki, gebruikt in salades en snacks of als ingrediënt voor originele recepten.

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om een goede werking van de website te garanderen, u kunt onze juridische informatie en ons privacybeleid lezen voor meer informatie.

Cookies accepteren Cookies beheren